Försena mensen utan P-piller

Det kan tyckas verka onödigt att påverka när mensen kommer, och jag måste hålla med i de flesta fall. Den kommer när den kommer och det är bara att anpassa livet efter det. Det är lätt att bli oroligt att störa en regelbunden mens och man har turen att ha det, eftersom det gör att lättare att planera. Vad de flesta inte tänker på att det inte är farligt eller särskilt ovanligt att påverka menscykeln, många kvinnor har någon gång använt p-piller och det är som bekant ett hormonbaserat läkemedel som förhindrar ägglossning och påverkar mensen, det vill säga att om man äter p-piller är det svårt att säga att mensen är naturlig. Fördelarna väger dock upp nackdelarna, man slipper oönskad graviditet men vissa som är känsliga för hormonförändringar kan få jobbiga bieffekter.

Hormoner kan skjuta på mensen
P-piller kan användas för ett annat syfte, nämligen att försena mensen. Detta är ganska enkelt, man hoppar över uppehållet eller struntar att äta de verkningslösa pillren och börjar direkt på nästa karta. Det bara en liten modifiering hur de brukar användas. Men det går även att göra utan att regelbundet äta P-piller. Det kan förstås tyckas lite fåfängt eller onödigt, men det är definitivt värt det ibland. Om man som jag har smärta och huvudvärk före och under mensen är det inte kul om det händer när man ska åka bort på en kortare resa eller ska åka iväg på ett bröllop eller fest utanför stan. Det är helt enkelt skönt att slippa ha huvudvärk och humörsvängningar som förstör upplevelsen. Det har även hänt att jag skjutit upp mensen för en dejt som jag hoppades mycket på! Sedan jag slutade med P-piller trodde jag inte att man kunde försena mensen utan P-piller, men efter lite googlande hittade jag tips på hur man skjuter upp mensen här och flera andra sidor.

Hur fungerar det?
Det är faktiskt ganska enkelt, man köper ett läkemedel som man äter en gång om dagen och håller i sig så länge du tar det, sedan kommer mensen tillbaka. Det jag har använt kallas för Primolut-Nor men det finns säkert flera likande som har samma effekt. Det fungerar inte helt olikt p-piller och innehåller gulkroppshormon. Jag skulle inte ta något läkemedel utan att läsa på och enligt allt det jag läste verkar det vara väldigt säkert att använda. De få gånger jag tagit det har jag inte heller märkt något konstigt.